Terlemeyi Önlemeli mi?

Terlemeyi Önlemeli mi?

Terleme nedir?

Terleme vücut sıcaklığını sabit tutmaya yarayan fizyolojik (doğal) fonksiyonlardan biridir. Terlemenin vücudumuz için önemli fonksiyonları vardır. Vücudun boşaltım sistemine yarımcı olurken vücut ısısını dengeye getirir.

Ter, salgılandığında renksiz ve kokusuzdur. Fakat bakteriler, koltuk altı gibi sıcak ve nemli ortamlarda hızla çoğalarak bu salgının kötü kokmasına neden olabilir.

Terlemeyi Önlemeli mi?

Terleme kaynaklı kötü kokuları önlemek için ne yapılabilir? İlk akla gelen vücudun terlemesini önlemek olabilir ancak terlemeyi önlemek, doktorlar tarafından farklı bir sebeple gerekli görülmedikçe, vücut sağlığı açısından doğru değildir. Yüksek hava sıcaklığı ve yapılan fiziksel işlere bağlı olarak vücut ısısının yükselmesi kaçınılmazdır. Terleme, vücudun bozulan ısı, su ve tuz dengesini yeniden kazanması için yaptığı fizyolojik ve doğal bir faaliyettir. Terlemeyi önlemenin ise vücudun bu doğal dengesine olumsuz etkileri olacaktır.

Terleme ayrıca toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Terleme önlendiğinde toksin atışı gerçekleşmediği için vücutta halsizlik hissi oluşabilir. Kas ağrılarının ve krampların ortaya çıkması ve ciddi sağlık problemlerinin yaşanması söz konusu olabilir.

Terleme kaynaklı kötü kokuları gidermek için başka ne yapılabilir? İstenmeyen koku oluşumunu terlemeyi önleyerek durduran bir cilt bakım ürünü yerine vücudun doğal terlemesini engellemeden; ortamın kuru ve temiz kalmasına yardımcı olan ürünler tercih edilebilir.

Klinoptilolit tipi Zeolit kullanarak geliştirdiğimiz pudra formundaki DeoClino ürünleri, ortamı kuru ve temiz tutar. Bal peteğine benzeyen milyonlarca kanal ve boşluklardan oluşan molekül yapısı ile cilde nefes aldırır; cilt gözeneklerini tıkamaz ve doğal terleme faaliyetini baskılamaz. Ter kokusuna sebep olan amonyak gibi bileşenleri absorbe ederek ter kokusuna karşı doğal bir çözüm sunar.